AMSTELVEEN - De politie treft regelmatig goederen aan afkomstig van inbraken, maar wat agenten van het korps Amsterdam-Amstelland vonden in een woning in Amstelveen ging zelfs hun verbeelding te boven.

Een woonhuis compleet volgestouwd met gestolen meubilair, sportattributen, cd's, dvd's, golfclubs, sieraden, spelcomputers en mobiele telefoons.

Een vrachtwagen moest er aan te pas komen om de goederen uit het huis te verwijderen, zo maakte de politie maandag bekend. De recherche arresteerde een stel op verdenking van minstens vijftien insluipingen en inbraken in Amstelveen.

Brutaal

Dat het koppel brutaal was ingesteld, bleek uit een van de videotapes van een beveiligingscamera waarover de politie beschikt.

Daarop is te zien dat het stel de lobby van een hotel binnenwandelt en het meubilair keurt. Toen ze een bank van hun gading vonden, wandelden zij er doodleuk mee naar buiten.

Het onderzoeksteam vermoedt dat nog niet alle gestolen goederen terecht zijn omdat de verdachten een deel hebben beleend. De 28-jarige man en de 25-jarige vrouw zitten vast. Onderzoek moet uitwijzen of zij nog meer op hun kerfstok hebben staan.