AMSTERDAM- Een 90-jarige vrouw uit Chicago woonde jarenlang in een huis met de lichamen van haar overleden zussen en broer. Een van de zussen overleed al eind jaren '70.

De andere zus overleed zes maanden geleden op 98-jarige leeftijd en de enige broer in de familie was 83 toen hij in 2003 zijn laatste adem uitblies.

Het is de politie van Evanston, de woonplaats van de familie, een raadsel hoe de doden zo lang voor de buitenwereld verborgen konden blijven, zo meldt de Chicago Tribune zondag.

De lichamen werden vrijdag gevonden en inmiddels is vastgesteld dat het alle gevallen gaat om een natuurlijke dood. De enige nu nog levende zus is door de autoriteiten naar een verzorgingshuis gebracht.

Buurtgenoten

Sommige buurtgenoten wisten dat de vrouw, Margaret Bernstoff, ooit samenwoonde met familieleden, maar vertelden de broer en zus al in geen tijden meer te hebben gezien.

De bejaarde Amerikaanse stond bekend om haar vuile en rommelige huis, waardoor buren steeds meer gingen twijfelen of ze nog wel voor zichzelf kon zorgen. Van de lugubere staat van haar huisgenoten had de buurt -tot twee dagen geleden- echter geen enkel idee.