AMSTERDAM - Een onfortuinlijke Fransman is zondagavond door brandweerlieden bevrijd uit een toilet van de TGV. De man had zijn telefoon in de wc laten vallen en kwam met zijn arm knel te zitten toen hij het mobieltje probeerde te pakken.

De TGV, die onderweg was van Parijs naar La Rochelle, liep door deze beknelling twee uur vertraging op bij station Surgeres. Toegesnelde brandweerlieden probeerden de man uit zijn benarde positie te bevrijden, maar zij kregen de arm niet los.

Uiteindelijk is een deel van het toilet ontkoppeld, zodat de jonge man met een deel van de wc nog om zijn arm op de brancard kon worden afgevoerd.

Omgeroepen

Een ooggetuige zei tegenover de Franse krant Le Figaro: "Op het station Surgeres werd omgeroepen dat er een probleem was op een van de toiletten waar de brandweer bij aanwezig was. Later zagen we de man met een deel van het toilet afgevoerd worden."

De man hield enkele blauwe plekken over aan het voorval, maar kwam er van af zonder breuken. Of zijn telefoon nog is teruggevonden, is niet bekend.