ULM - De rechtbank van het Duitse Ulm heeft maandag een 47-jarige man veroordeeld tot vier jaar cel. Hij had 580.000 euro gestolen van de gemeente waar hij werkte en dat geld gespendeerd aan een prostituee.

Voor hij begon te stelen van zijn werkgever, had de man al 4 ton eigen geld gespendeerd aan de vrouw. Hij verkocht zijn huis, vroeg banken om leningen, nam een krantenwijk naast zijn fulltimebaan en zocht in vuilnisbakken naar statiegeldflessen.

Stelen

Vervolgens sloeg hij aan het stelen: de man die werkte op de afdeling huurtoeslag, maakte 295 keer geld over aan de vrouw.

De inmiddels 31-jarige vrouw heeft in totaal bijna 1 miljoen euro verdiend aan de man, uitgesmeerd over tien jaar. De man wilde de vrouw helpen uit het beroep te stappen. Zij investeerde het geld echter in een eigen bordeel.

Seks

De man zei tijdens het proces dat hij graag seks had gehad met de prostituee. Die wilde dat echter alleen in het begin; in latere jaren wees zij intiem contact altijd af. De ambtenaar zegt dat hij afhankelijk was van de vrouw omdat hij zo verliefd was.

Volgens een getuige-deskundige was de prostituee het enige houvast in het leven van de man, die lijdt aan een sterke persoonlijkheidsstoornis.