AMSTERDAM - Een 22-jarige autodief heeft vrijdagochtend alle registers opengetrokken om de Rotterdamse politie af te schudden.

Hij reed met hoge snelheid over de vluchtstrook van een snelweg, haalde bij afritten manoeuvres uit om zijn achtervolgers kwijt te raken en haalde rechts in. Toen hij even uit het zicht was vluchtte hij een supermarkt in. Daar werd de Rotterdammer met bezweet voorhoofd in de rij voor de kassa gevonden.

Agenten van de verkeerspolitie van het Korps Landelijke Politiediensten zagen even na 11.00 uur een zwarte personenauto rijden die kort daarvoor als gestolen was opgegeven.

Achtervolging

Bij het zien van de politie ging de autodief er als een haas vandoor. Tijdens de achtervolging raakte hij nog een andere auto en slaagde hij er aanvankelijk in de achtervolgers kwijt te raken.

De auto werd weer gevonden in de Jan Steenstraat en een getuige wist dat de man een supermarkt was ingerend. Hij stond netjes in de rij om een blikje drinken af te rekenen. De man stond als veelpleger geregistreerd en is meegenomen door de politie.