AMSTERDAM - De Zuid-Duitse politie probeert een snelheidsduivel op skateboard op te sporen. Op filmpjes is te zien hoe hij met 100 km per uur over de snelweg racet. Dat meldt persbureau Reuters.

Woensdag zonden Duitse televisiezenders een video uit waarop een man met een helm en een veiligheidspak zichzelf vasthield aan de achterkant van een motor om vervolgens los te laten. Ook is te zien hoe verschillende auto's de skateboarder op sleeptouw nemen. Diverse filmpjes hiervan zijn op internet verschenen.

Volgens politiewoordvoerder Stoeckle van het plaatsje Goepingen zijn ze de man al op het spoor: 'We hebben reeds informatie ontvangen met bruikbare gegevens over wie de man zou kunnen zijn. We maken ons vooral zorgen om mensen die de stunt willen imiteren en zo hun leven op het spel zetten'.

Aanklacht

Volgens het Duitse blad 'Stern' staat de mysterieuze man bekend als een professionele stuntman in skateboardkringen. De man hangt een aanklacht boven het hoofd voor het verstoren van het verkeer en daarnaast kan de snelheidsduivel een flinke boete verwachten.

Op Duitse snelwegen geldt geen snelheidslimiet, met uitzonderingen daar gelaten op zeer steile en gevaarlijke delen. Het stuk waar de skateboarder reed had een limiet van 80 km per uur.