PEKING - Gefrustreerde Chinese vliegtuigpassagiers hebben dinsdagochtend hun woede gekoeld op computers en bureaus op een luchthaven in het zuidwesten van China.

Zij hadden de hele nacht op het vliegveld doorgebracht nadat hun vluchten wegens slecht weer waren geannuleerd. Al die uren had niemand naar hen omgekeken, aldus het Chinese persbureau Xinhua.

Meer dan 170 passagiers, onder wie baby's en ouderen moesten de nacht doorbrengen op het vliegveld van Kunming of in toestellen van de maatschappij China Southern Airlines.

Geweigerd

Zij waren met taxi's naar een hotel gegaan waar ze de nacht zouden kunnen doorbrengen, maar werden daar de toegang geweigerd. Zij richtten vervolgens vernielingen aan op het vliegveld en vochten met de politie.

Het is niet voor het eerst dat frustratie over mysterieuze vertragingen, omleidingen en annuleringen eindigen in geweld op Chinese luchthavens. Al eerder moest de politie er aan te pas komen toen woedende passagiers vliegtuigen bestormden. Ook zijn er voorbeelden bekend van passagiers die na een vertraagde aankomst uit protest in hun vliegtuig bleven zitten.