AMSTERDAM - De Franse seriemoordenaar Charles Sobhraj, bijgenaamd De Slang, is van plan een 44 jaar jongere vrouw te trouwen.

Het huwelijks geluk van Sobhraj (64) en zijn Nepalese verloofde Nihita Biswas (20) kan nog slechts op één manier worden verstoord. De twee gaan trouwen als tenminste het Nepalese hooggerechtshof Sobhraj vrijspreekt van moord.

Het vonnis in het hoger beroep wordt de komende dagen verwacht.

Biswas zegt zeker te zijn dat haar verloofde wordt vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Sobhraj, die toegeeft meerdere westerse toeristen te hebben vermoord, werd in 2004 in Nepal veroordeeld voor de moord op een Canadese toerist in 1975. Na zijn terugkeer naar Nepal het jaar daarvoor was hij opgepakt.

Vrijlating

"We maken plannen voor een toekomst samen na zijn vrijlating. We weten dat hij snel wordt vrijgelaten. We gaan in Frankrijk trouwen voor de Franse wet", zei Biswas tegen verslaggevers. De twee ontmoetten elkaar een paar maanden geleden, toen Biswas solliciteerde naar de functie van vertaler voor de Franse advocaat van Sobhraj.

Sobhraj wordt ervan verdacht dat hij in de jaren '70 zeker twintig moorden heeft gepleegd in Afghanistan, India, Thailand, Turkije, Nepal, Iran en Hongkong. Hij zat twee decennia vast in New Delhi op verdenking van diefstal, maar werd in 1997 uitgezet naar Frankrijk zonder dat hij was aangeklaagd.

In 2003 dook hij weer op in Nepal. Zijn bijnaam De Slang dankt hij aan zijn talent voor vermomming en ontsnapping.