AMTERDAM - Een zestigjarige man uit Groot-Brittannië lijdt aan een hormonale afwijking waardoor hij steeds meer vrouw 'wordt'. De vader van vijf kinderen verliest sinds een aantal jaar zijn beharing en ontwikkelt een zachtere huid en borsten.

Dat schrijft The Sun woensdag.

Kroegzanger Terry Wright lijdt enorm onder de bijzondere ontwikkeling van zijn lichaam. Sinds de extreem hoge hoeveelheid van het vrouwelijk hormoon oestrogeen in zijn lichaam zijn uiterlijk zichtbaar begon te veranderen, wordt Wright regelmatig onaangenaam geconfronteerd met zijn aandoening.

"Ik word op straat gepest door kinderen die me de 'zij-man' noemen. Laatst botste een kind tegen me aan waarop zijn moeder zei: excuseer je eens bij die mevrouw."

Uniek

De artsen die Wright onderzochten zeggen nog nooit eerder een dergelijk geval te hebben meegemaakt, ze hebben vooralsnog geen oplossingen voorhanden.

"De dokters noemen me een 'interessant geval' en 'uniek', maar ik wil gewoon weer man worden" , aldus Wright tegen The Sun. "Ik wil gewoon mijn normale leven terug."