SYDNEY - De sekshuizen in Sydney verwachten goede zaken te doen tijdens de Wereldjongerendagen die op 15 juli in de Australische stad beginnen.

Elke keer als er in Sydney een groot evenement is, moeten de bordelen volgens ingewijden extra personeel aannemen. Aan de Wereldjongerendagen nemen naar verwachting 225.000 rooms-katholieke jongeren deel. Uit Nederland reizen ongeveer zevenhonderd jongeren naar de Australische stad.

Hoofdgast is paus Benedictus XVI, die zal voorgaan in de afsluitende eucharistieviering.

Assemblee

"Wij zullen veel toeristen en pelgrims ontvangen", zegt een woordvoerster van het bordeel Bondi Junction in Sydney. Ze verwijst naar de assemblee van de Wereldraad van Kerken die in 1991 in Canberra werd gehouden. De sekshuizen in de Australische hoofdstad hadden nog nooit zulke goede zaken gedaan als tijdens die kerkelijke top.

De leidster van het luxueuze sekshuis Xclusive zegt extra meisjes in te roosteren. Zij denkt erover een tweede receptioniste aan te nemen om de drukte op te vangen.

Mede omdat het huis niet ver is van de plaats waar de paus in de afsluitende eucharistieviering voorgaat, denkt zij ongeveer twee keer zoveel bezoekers te ontvangen als normaal in midden juli.