NOORDWIJK - Een man heeft de politie in Noordwijk onnodig veel werk bezorgd door een beroving te verzinnen om zo van zijn schuldeisers af te komen.

De man bekende dat de beroving die in februari plaatsvond in scène was gezet. Dat liet de politie maandag weten.

De politie trof op 21 februari op een parkeerplaats aan de Duindamseslag een man aan in de laadruimte van een bedrijfsbus. Hij verkeerde in ademnood door een strak vastgebonden voorwerp rond zijn hals.

Het slachtoffer deed aangifte van afpersing en poging tot moord.

Schulden

Hij verklaarde dat hij meerdere keren was bedreigd omdat zijn bedrijf schulden had. Op de parkeerplaats zou hij geld hebben betaald (ruim 4000 euro) aan een voor hem onbekende man, die hem in de auto had opgesloten.

De politie onderzocht de zaak en ontdekte dat een aantal beweringen van de man niet klopte. Hij werd opnieuw gehoord, maar dit keer als verdachte van het doen van een valse aangifte.

Onderzoek

De man bekende de beroving in scène te hebben gezet om hiermee de recherche onderzoek te laten doen naar zijn schuldeisers om zo van hen af te komen.

De man heeft een proces-verbaal gekregen voor het doen van valse aangifte. Wanneer het onderzoek is afgesloten, beslist de officier van justitie of de man strafrechtelijk wordt vervolgd.