Zaterdag 13 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Japanse woont jaar ongemerkt in kast

AMSTERDAM - Een dakloze Japanse vrouw heeft bij een man ingebroken en een jaar lang ongemerkt op de bovenste plank van zijn kast gewoond.
Door Novum

Dat opzienbarende nieuws heeft de Japanse politie vrijdag naar buiten gebracht. De man begon argwaan te krijgen omdat er telkens voedsel verdween. De stille huisgenote werd uiteindelijk ontdekt nadat de man camera's in zijn huis had laten installeren die beelden verzonden naar zijn mobiele telefoon.

Opgekruld

Op een van de camera's zag hij donderdag een persoon en belde de politie met de melding dat er bij hem een inbraak gaande was. Toen agenten bij zijn woning arriveerden troffen zij echter alle ramen en deuren netjes afgesloten. Bij het doorzoeken van het huis naar een mogelijk verstopte inbreker werd de 58-jarige vrouw gevonden, nerveus en opgekruld op haar zij.

Matras

Ze had het piepkleine verblijf wat comfortabeler gemaakt door een matras neer te leggen. Ook zei ze geregeld een douche te nemen. De politie beschreef de vrouw als 'netjes en schoon'. Ze is gearresteerd wegens inbraak.

Aanbevolen artikelen