Een Amerikaanse violist die zijn Stradivarius in een taxi had laten liggen en zijn kostbare instrument na een nacht van pure paniek ongeschonden terugkreeg, heeft dinsdag uit dank een concert gegeven speciaal voor taxichauffeurs.

De voor een Grammy genomineerde musicus, Philippe Quint, trad op op de internationale luchthaven Newark Liberty. Ongeveer tweehonderd taxichauffeurs kwamen op het concert af.

Vergeten

Quint vergat zijn vier miljoen dollar dure Ex-Keisewetter uit 1723 vorige maand toen hij 's nachts in New York uit de taxi stapte. De taxichauffeur,

Mohamed Khalil, had niets in de gaten en parkeerde in een straat in Newark, de zusterstad van New York, waar zijn taxi de rest van de nacht bleef staan. Toen Khalil 's ochtends weer aan het werk ging was hij zich nog steeds niet bewust van zijn kostbare lading.

Alarm

Quint was intussen in alle staten en aan het rondbellen om zijn instrument terug te vinden. De taxicentrale alarmeerde zijn chauffeurs en Khalil ontdekte de viool bij inspectie van zijn wagen toen hij maandagmiddag aan het werk was bij de luchthaven.