AMSTERDAM - Een Amerikaanse man, die zes maanden zwanger is, beschouwt zijn ongeboren kind als een "wonder". Dat zei hij donderdagavond in de show van Oprah Winfrey. De 34-jarige Thomas Beatie zegt dat het zijn recht was om een kind te krijgen.

Beatie werd geboren als vrouw, maar besloot tien jaar geleden dat hij zich wilde laten ombouwen tot man. Hij liet zijn borsten verwijderen, onderging een testostoronbehandeling, maar liet zijn voortplantingsorganen onaangetast. De Amerikaan trouwde vijf jaar geleden met zijn vrouw Nancy.

"Ik heb altijd al een kind gewild", zo zei hij tegen Winfrey. "Het is geen mannelijke of vrouwelijke wens om een kind te hebben. Het is een menselijke wens."

Echo

Het was het eerste televisieoptreden voor Beatie en zijn echtgenote. Amerikaanse televisiekijkers konden meegenieten terwijl Beatie een echo liet maken en het hartje van de ongeboren baby hoorde. Het stel verwacht een meisje.

"Ik kan het niet geloven. Ik kan niet geloven dat zij in me zit. We zien haar als ons kleine wondertje", aldus Beatie.

Artsen

Het koppel liet ook weten dat acht verschillende artsen hadden geweigerd Beatie medische assistentie te geven bij de zwangerschap. Uiteindelijk vond het stel iemand die bereid was te helpen.

Volgens de dokter verloopt de zwangerschap normaal. "De baby is helemaal gezond. Dit is wat ik beschouw als een normale zwangerschap."

Beatie, geboren op Hawaii, kreeg zaad van een onbekende donor. De baby wordt rond 3 juli verwacht.

Zwangere man bij Oprah