AMSTERDAM - In het Akvariet-aquarium in Bergen (Noorwegen) is afgelopen weekend een kleine krokodil naar buiten gesmokkeld. "En dat tijdens de drukste uren van de dag", zei directeur Kees Oscar Ekeli.

"De dief weet niet wat hij of zij heeft aangericht", denkt Ekeli, die er aan toevoegde dat de kleine krokodil, Taggen genaamd, een flinke bijter is. "Hij kan zo een paar vingers afbijten."

De directeur van het aquarium zei maandag tegenover persbureau Reuters dat de dief het zeventig centimeter lange reptiel in een tas naar buiten moet hebben gebracht. De krokodil kan slecht tegen stress en de directeur vreest voor het leven van Taggen.

Beloning

Daarom heeft hij een beloning van ruim 3000 euro uitgeloofd voor de verlossende tip. Taggen is van een Zuid-Amerikaans krokodillenras met een smalle bek, die de soortnaam Schneider's gladvoorhoofdkaaiman heeft.

De Noorse krant Bergens Tidende meldt dat de krokodil inmiddels is teruggebracht . Het dier zou zijn meegenomen door een activist, die aandacht wilde krijgen voor de slechte leefomstandigheden van de dieren in Akvariet.