HYDERABAD - Enkele uren na de feestelijke opening van het nieuwe internationale vliegveld Shamshabad van de Indiase stad Hyderabad kon de luchthaven al een eerste misser noteren.

Piloten van een KLM-toestel dat er zondag had moeten landen, waren klaarblijkelijk niet op de hoogte van het feit dat de nieuwe luchthaven open was en vlogen voor de zekerheid maar naar elders door, meldde de Indiase krant Times of India maandag.

Gesloten

Het toestel met aan boord 233 passagiers vloog zondagochtend aan op het vliegveld Begumpet. De piloten kregen evenwel van de luchtverkeersleiding te horen dat het vliegveld gesloten was en dat ze zich naar Shamshabad moesten begeven. "Shamshabad? Wat is dat", zou een van de piloten zich openlijk hebben afgevraagd, aldus het dagblad.

De gezagvoerder besloot het toestel naar Delhi te sturen alwaar het echter geen toestemming kreeg om te landen. Hij zette vervolgens koers naar Mumbai. Volgens bronnen wilden de vliegers niet op Shamshabad landen omdat het KLM-hoofdkwartier de mededeling, de zogenoemde Notam (notice to airmen), over de sluiting van Begumpet niet had gekregen.