AMSTERDAM - De Dam in Amsterdam was zaterdagmiddag eventjes decor van tientallen dalmatiërs en hun veelal met stippen uitgedoste baasjes en liefhebbers.

De valse en meedogenloze Cruella de Vil, uit de film 101 Dalmatiërs, was ter gelegenheid van het verschijnen van de dvd speciaal naar de hoofdstad afgereisd om stippen te tellen.

Stippenteller

Al blaffend, snuffelend en kwispelend wachtten de viervoeters tot ze door de 'stippenteller' konden. Doel was om meer dan het aantal vlekken in de film bij elkaar te krijgen, dat zijn er volgens de organisatoren maar liefst 6.469.952. Of het totaal aantal daarop uitkwam, is de vraag.

Uitgedost

Wel hadden de belangstellenden, onder wie veel kinderen, zich uitgedost als dalmatiër in hondenpakjes, met knuffels, rugzakjes in de vorm van een vlekkenhond en maskers.

Hilariteit

Niet alle honden waren van hetzelfde ras. De hilariteit was groot toen een kleine zwarte viervoeter beschilderd met witte stippen het plein opkwam. De dieren moesten wel even wennen aan zoveel soortgenoten bij elkaar. Onrustig blaften ze naar elkaar.