VLISSINGEN - Een opgezette paradijskraanvogel wordt dinsdag per dierenambulance vanuit Vlissingen vervoerd naar Dierenpark Amersfoort. Het dier werd een paar weken geleden 'gered' door medewerkers van de dierenbescherming in het dorp Gapinge.

De dierenambulance kreeg een melding van een vrouw die zich vreselijke zorgen maakte over een reiger die wel leek vastgebonden, aldus een medewerker van de dierenbescherming.

"Toen onze mensen ter plaatse kwamen, bleek het te gaan om een meter hoge opgezette kraanvogel. Het dier zag er niet meer zo fris uit dus we hebben hem eerst maar een tijdje in een loods gezet."

Kliko

De medewerkers van de dierenbescherming zaten toch wel met de geprepareerde vogel in hun maag. "We konden het beest natuurlijk niet zo maar in de kliko gooien dus zijn op zoek gegaan naar een goeie bestemming".

Een van de vrijwilligers van de dierenbescherming wist dat er een tentoonstelling van opgezette dieren liep in de dierentuin in Amersfoort. "We hebben gebeld en ze wilden hem graag hebben."