AMSTERDAM - Duitse vakantiegangers die op vakantie gaan naar een nudistenoord in eigen land, kunnen hun kleding voortaan eerder uittrekken. Bij reisbureau OssiUrlaub.de is vanaf vrijdag een naaktvlucht te boeken.

Het reisbureau is benieuwd of er animo is voor de naaktvluchten, die de vakantieganger van het Duitse Erfurt naar de Oostzee brengt. De vlucht staat gepland voor 5 juli en kost de naaktrecreant 499 euro.

"Ik geef toe dat het een dure reis is", zegt directeur Enrico Hess tegenover Reuters. "De kosten zijn hoog omdat het om een klein vliegtuig gaat. Er is geen reden dat een vlucht voor nudisten duurder zou moeten zijn dan een normale vlucht."

Personeel

In het vliegtuig passen 55 mensen, die hun kleren aan moeten houden tot ze aan boord zijn. Voordat zij uitstappen moet de kleding weer aangetrokken zijn. Reuters meldt dat het vliegtuigpersoneel de kleren aanhoudt vanwege veiligheidsredenen.

"Het idee komt van een klant", moest Hess toegeven. "We zien het als een gat in de markt. Er zijn al hotels en restaurants voor naaktrecreanten, vliegreizen vonden nog niet plaats."

Hess hoopt niet dat zijn bedrijf imagoschade lijdt vanwege deze plannen. "We willen niet dat mensen een verkeerd idee krijgen bij dit initiatief; het wordt geen Swingersclub in de lucht. We zijn een volstrekt normale reisorganisatie."