AMSTERDAM - Een 68-jarige man heeft zich voor de politierechter moeten verantwoorden voor de seksuele handelingen die hij uitvoerde met de twee keeshondjes van zijn buurvrouw. B.K. uit Arkel bekende zijn daad onmiddellijk.

De Arkelnaar heeft afgelopen zomer de twee keeshondjes aan zijn geslachtsdeel laten likken. De eigenaresse van de honden eiste een schadevergoeding van tweeduizend euro. Zo valt te lezen in het Algemeen Dagblad.

De vrouw claimt dat ze door het voorval slecht kon slapen en daardoor niet in staat was haar werk uit te voeren. "Deze man moet gestraft worden, want hij heeft mijn leven vreselijk gemaakt", luidde haar verklaring.

Aantrekkelijk

De verdachte deed geen moeite zijn daad te ontkennen en liet bovendien op aangeven van de rechter blijken zijn buurvouw minstens zo aantrekkelijk te vinden als haar hondjes.

Hoewel reclassering vindt dat de man niet gestraft hoeft te worden omdat hij zich al erg schaamt, legde de rechter hem een geldboete op van tweehonderd euro. Het was de eerst boete die K. ooit kreeg. "Dit is echt één keer, maar nooit weer", zo reageerde hij.