LONDEN - Een 102-jarige Brit vertrekt zaterdag met zijn echtgenote per boot naar Nieuw-Zeeland om daar te gaan wonen. Groot-Brittannië's oudste emigrant zei dat het hem wel leuk leek naar Nieuw-Zeeland te gaan.

Bovendien kreeg zijn vrouw, een Nieuw-Zeelandse, last van heimwee. Eric en Doris King-Turner vertrekken vanuit Hampshire, waar ze woonden sinds hun huwelijk twaalf jaar geleden. Dat berichtte de BBC zaterdag op zijn website.

Ze ontmoetten elkaar toen Doris en haar familie naar Groot-Brittannië kwamen om op zoek te gaan naar hun wortels.

Europa

King-Turner, die nog in de Tweede Wereldoorlog heeft gediend, gaf toe dat hij niet alles in zijn land had gezien dat hij graag had gewild, maar dat hij wel veel van Europa heeft gezien.

Voorbereidingen

De hoogbejaarde man had de stap maanden van te voren voorbereid. Toch zei hij: “Ik kan niet verder dan een dag vooruit kijken. Op mijn leeftijd gaan mensen 's avonds naar bed zonder 's ochtends weer wakker te worden.''

Thuisvoelen

Zijn echtgenote denkt dat zij en haar man zich snel thuis zullen voelen in haar geboorteland. “Mijn man is erg gemakkelijk in de omgang, dus ik denk dat hij het daar wel naar zijn zin zal hebben.''