AMSTERDAM - Een wilde kat heeft negentien dagen met een pindakaaspot op zijn kop rondgelopen. Tabitha Cain geeft de kat, die ze Wild Oats noemt, al jaren te eten in de Amerikaanse stad Memphis.

De familie Cain zag de kat de afgelopen tijd met de pindakaaspot op zijn hoofd, en probeerde het dier tevergeefs te vangen. Ze vreesde het ergste toen ze de kat een week niet hadden gezien.

Visnet

Ik dacht dat ze doodging met die pot op haar hoofd, zei de 25-jarig Cain. Ze vond de eens mollige kat deze week, te dun en zwak om te vluchten. Wild Oats werd gevangen met een visnet, en met wat olie kon de pot van haar het hoofd worden verwijderd.

Na wat water en behandeling van de wonden begon de kat na twee dagen weer te eten. "Ik heb gehoord dat katten negen levens hebben, maar ik denk dat deze er negentien heeft, omdat ze negentien dagen heeft overleefd", zei Doretha Cain, Tabitha's moeder.

Overleven

Een dierenarts uit Memphis, Gerald Blackburn, zei dat hij vaker heeft gehoord van huisdieren die dagen of weken in de val zitten en toch overleven. Volgens Blackburn heeft de kat vermoedelijk overleefd vanwege haar teveel aan vet.