AMSTERDAM - Het is werkelijk mogelijk: Een tweeling verwekt door niet één maar twee verschillende vaders. Een Chinees ontdekte dat hij de vader is van slechts één helft van een tweeling.

De man kreeg zijn twijfels toen de baby's, waarvan hij dacht dat ze beide van hem afkomstig waren, niet veel gelijkenissen vertoonden. Het ene kind was veel groter dan het andere, en bovendien veel zwakker, aldus de vader Lui Yuan tegenover Chinese media.

DNA-test

Vervolgens ontdekte de man dat ook de bloedgroepen van de twee pasgeboren kinderen van elkaar verschilden. Lui nam het zekere voor het onzekere en besloot een DNA-test te laten doen. De uitslag was schokkend: Hij was de vader van één van de baby's, de andere bleek verwekt door iemand anders.

De enige persoon die kon verklaren hoe de vork nou eigenlijk in de steek zit, was natuurlijk moeder Yuan. "Ze heeft toegegeven dat ze seks heeft gehad met haar ex-vriend".

Zeldzaam

Volgens artsen is dit een zeer zeldzaam verschijnsel, maar zeker niet onmogelijk. Het sperma van een man heeft namelijk de capaciteit om zeker 72 uur lang in het lichaam van een vrouw te blijven zitten. Vermenging kan daar zodoende een gevolg van zijn.