Kroatische voetballers laten Mercedessen staan

ZAGREB - De Kroatische voetbalbond wil ze niet hebben, maar binnenkort staan er toch vier Mercedessen voor de deur in Zagreb.

Het is een premie van een Russische oliebaron, als dank voor de winst (2-3) op Engeland. Afgelopen woensdag versperde Kroatië de Engelsen de weg naar het EK, maar hielp het Rusland juist aan een ticket.

De Rus Leonid Fedoen stelde vier Kroatische spelers een luxe auto in het vooruitzicht als zij Engeland zouden dwarsbomen. "Die auto's mag hij aan zijn vader geven", zei Vlatko Markovic, hoofd van de Kroatische voetbalbond, tegen dagblad Vecernji List. "We zeiden vooraf al dat we niet voor de Russen zouden voetballen, maar voor onszelf."

Vastberaden

Fedoen, eigenaar van Spartak Moskou, is echter vastberaden om zijn belofte na te komen. "Ik weet dat de UEFA niet zo van dit soort premies houdt, maar toch hou ik me aan mijn woord. Ik stuur de auto's naar de Kroatische bond, dan moeten ze daar maar besluiten wat ze ermee doen."

Fedoen had een auto gereserveerd voor doelman Stipe Pletikosa, die keept bij Spartak Moskou. De andere drie waren bedoeld voor de spelers die volgens hem het best hadden gepresteerd tegen Engeland.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie