Spanjaard keelt vrouw na afwijzing op tv

MADRID - Een Spaanse man heeft de keel van zijn Russische ex-vriendin doorgesneden nadat zij op de televisie zijn huwelijksaanzoek had afgewezen. Het slachtoffer is aan haar verwondingen overleden, meldden Spaanse media woensdag.

In het populaire programma Diario de Patricia (Dagboek van Patricia) ging Ricardo op zijn knieën, prevelde wat sentimentele woordjes en vroeg het jawoord van Svetlana. Na een lange stilte en enig aandringen van de presentatrice zei ze nee.

Na de uitzending zondag, een dag na de opname, werd Svetlana zwaargewond in haar appartement aangetroffen. Ze overleed twee dagen later in het ziekenhuis. Ricardo is opgepakt.

Losse handjes

Een maand eerder waren Ricardo en Svetlana, beiden 30 jaar, na een relatie van vier jaar uit elkaar gegaan. Naar nu blijkt had Ricardo losse handjes. Daarom had een rechter hem enkele weken geleden verboden om binnen een straal van 500 meter van de Russin te komen.

Kritiek

In Spanje is fikse kritiek op de makers van het programma en de commerciële zender Antena 3 die het uitzendt. "Het was een schande om de vrouw te misleiden door een ontmoeting met haar misbruiker te arrangeren, vanwege de gevolgen die we nu kennen", aldus een woordvoerder van een Spaanse vrouwenorganisatie.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie