Hongerig jongetje maakt joyride

AMSTERDAM - Een jongetje van zes uit Colorado heeft met een korte autorit flink wat schade aangericht. Hij had honger en wilde daarom met zijn oma's auto naar een restaurant om kippenvleugeltjes te halen.

Dat meldt de Britse editie van de Metro dinsdag. Zijn oma sliep en daarom pakte hij zelf de autosleutels. Hij zette een kinderzitje op de stoel van de chauffeur, zodat hij een beter zicht zou hebben op het verkeer.

Zijn korte benen konden echter niet bij het rempedaal komen. Ongeveer dertig meter verder knalde hij tegen een elektriciteits- en telefoonpaal. Tientallen huizen uit de buurt kwamen zonder stroom en telefoon te zitten.

Te hard

"Ik raakte het gaspedaal te hard", verklaarde de zesjarige Josh Barber. "Ik botste op de palen en toen wist ik niet meer wat ik moest doen."

Volgens zijn oma kwam hij haar kamer binnengelopen en riep: "Oma, ik heb in jouw auto gereden en ik ben ergens tegenaan geknald." Hij heeft zijn grootmoeder beloofd om het nooit meer te doen. Of de jonge joyrijder vervolgd wordt, is nog onbekend.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie