Bosatlas maakt aanvulling voor boze carnavalsclubs

GRONINGEN/EINDHOVEN - Uitgever Wolters Noordhoff gaat een nieuwe versie ontwikkelen van de kaart met plaatsnamen in carnavalstijd zoals die in de vorige week gepresenteerde Bosatlas staat.

Grote onrust onder een groot aantal Brabantse carnavalsplaatsen die niet in het naslagwerk zijn genoemd is daarvoor de reden, legde een woordvoerster maandag uit.

De uitgever laat weten dat de afgedrukte kaart omwille van het overzicht onvolledig is. Samen met het Eindhovens Dagblad is het initiatief ontstaan om een volledige versie te maken en in de krant af te drukken. Een aparte bijlage bij de Bosatlas is vooralsnog niet aan de orde, aldus de woordvoerster.

Bremspoersengat

Bremspoersengat (Riethoven) is een van de vele plaatsnamen die niet staat vermeld. Secretaris Jos van Esch van carnavalsvereniging De Bremspoersen is daarover verontwaardigd. De Bosatlas heeft volgens hem half werk geleverd en hij spreek van de verloedering van het cultureel erfgoed. Hij is wel blij met de toezegging van de uitgever.

De Brabantse kranten maakten afgelopen dagen al een flinke opsomming van ontbrekende namen. Het gaat onder meer om Krulstarteland (De Mortel), Bergkneuterrijk (Handel), Ulewappersrijk (Neerkant), Pintewippersrijk (Hapert), Berenland (Hooge Zwaluwe), Mangelpeejenland (Moerstraten).

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie