GRONINGEN - De Groningse bioscoop Images zit sinds een aantal weken opgescheept met een kraker, die een ruimte achter het bioscoopdoek heeft bezet.

Slechts een dun inpandig wandje scheidt de kraker van de bezoekers. Dat maakte Peter Bon, directeur van het filmhuis, maandag bekend.

De politie wil de kraker niet verwijderen, tot grote verbazing van Bon. "De ruimte, die ongeveer tien vierkante meter groot is en drie verdiepingen hoog, is gewoon in gebruik. "We slaan er spullen op die we eigenlijk niet meer gebruiken, zoals oude projectoren."

Veiligheid

Bon vreest voor de veiligheid van zijn bezoekers, als de kraker besluit te gaan koken in de enorm hoge 'bezemkast'. Maar volgens de brandweer komt de veiligheid niet in het geding. "Dat wil ik dan wel graag op papier hebben, in verband met de aansprakelijkheid", aldus de directeur.

Volgens de politie is de kraker niet strafrechtelijk te vervolgen omdat de ruimte al meer dan een jaar niet in gebruik is. "In overleg met het Openbaar Ministerie (OM) is besloten dat geen strafzaak aangespannen kan worden, maar wel een civiele zaak", aldus een woordvoerder. Wat Bon nu gaat doen? "Ik sta met stijgende verbazing te kijken, en bezin mij zeker op nadere acties."