SANTIAGO - Een jong Chileens koppel heeft hun nog ongeboren baby te koop aangeboden op internet om van de opbrengst een huis en een sportauto te kunnen kopen. Dit berichtte de Chileense krant The Santiago Times vrijdag.

"Baby te koop, neem contact op met Caroline of Juan", luidde de advertentie in de rubriek 'overige diensten' van de website Quebarato.cl (Watgoedkoop).

De geboorte van de kleine Chileen, die was uitgerekend in december, moest in eerste instantie omgerekend ruim 70.000 euro opleveren.

Maar bieders op de site gingen flink onder dat bedrag zitten, waardoor het stel uiteindelijk inging op krap 10.000 euro.

Journalisten

Journalisten van een lokaal tv-station deden zich voor als potentiële kopers en betrapten de toekomstige ouders van 16 en 20 jaar op heterdaad.

De Nationale Dienst voor de Bescherming van Minderjarigen heeft de moeder in spe onder toezicht geplaatst. Juridische vervolging van het stel is onwaarschijnlijk, omdat de koop niet plaatsvond.

Feesten

"Je kunt niet naar feesten gaan met een baby", lieten de toekomstige vader en moeder weten op vragen over hun motivatie.

De vader was van plan eerst een auto te kopen van het geld en dan een stuk land om een huis op te bouwen.