MIAMI - Een man uit de Amerikaanse staat Noord-Carolina wil zijn geamputeerde been terug. Zijn ledemaat is tijdens een veiling verkocht aan een plaatsgenoot. Dat meldde de lokale politie donderdag.

John Wood verloor zijn been drie jaar geleden tijdens een vliegtuigongeluk. Hij besloot het lichaamsdeel te bewaren, zodat het na zijn overlijden samen met zijn lichaam gecremeerd kon worden. Wood huurde een bergruimte voor het been, dat hij in een barbecue verborg, maar verzuimde daarvoor huur te betalen. Het verhuurbedrijf besloot daarop de inhoud van de bergplaats te veilen.

Tentoonstellen

De koper, Shannon Whisnant, wilde in eerste instantie niets van het been weten en besloot het terug te geven aan de rechtmatige eigenaar. Na enige tijd veranderde hij van gedachten. Whisnant is nu van plan het ledemaat tijdens Halloween tegen betaling tentoon te stellen aan geïnteresseerden.

Als het nodig blijkt, is de koper zelfs bereid om een rechtzaak aan te spannen. "Wood heeft geen been om op te staan", was het commentaar van een politiewoordvoerder.