AMSTERDAM - Orang-oetan Sibu moet de Apenheul verlaten. Hij prefereert zijn blonde verzorgsters met tatoeages namelijk boven de vrouwtjesapen, meldt de Telegraaf.

De vrouwtjesapen proberen hem op allerlei manieren te verleiden, maar de 31-jarige mensaap toont alleen interesse voor zijn vrouwelijke verzorgers. "Zijn grote probleem is dat de aap niet door zijn moeder, maar met het flesje is grootgebracht", aldus zijn verzorger Leo Hulsker.

Sibu heeft volgens Hulsker aan zijn opvoeding meer opmerkelijke trekjes overgehouden. "Hij heeft een voorliefde voor mensen met tatoeages. Dat komt waarschijnlijk omdat zijn allereerste verzorgers in zijn geboorteland Engeland veel tatoeages hadden." Daarnaast vindt hij vooral blonde vrouwen aantrekkelijk.

Nageslacht

De aap werd twee jaar geleden uit Barcelona gehaald om in de Apeldoornse diergaarde voor nageslacht te zorgen. Karl van 47, die tot die tijd de orang-oetandames tevreden had gehouden, was te oud geworden.

Sibu, die van Engeland via Spanje naar Nederland verhuisde, keert begin volgend jaar weer terug naar zijn geboorteplaats. Daar arriveert dan ook een vrouwtjesorang-oetan met wie hij zijn jeugdjaren heeft doorgebracht.