LONDEN - Britten zijn zich deze zomer te buiten gegaan aan chocolade en koekjes om het slechte weer maar te vergeten. Dat blijkt uit de resultaten van een peiling in opdracht van Somerfield Magazine, die maandag openbaar zijn gemaakt.

De helft van de ondervraagden gaf aan zich in juni, juli en augustus schuldig te hebben gemaakt aan 'troosteten'. Meer dan een kwart at in het geheel geen salades meer en 10 procent gaf toe dat de hoeveelheid fruit en groente die ze tot zich namen significant was gedaald.

Normaliter is de zomer in Groot-Brittannië een tijd dat mensen lichtere maaltijden tot zich nemen. Van de deelnemers aan de peiling door het blad van de supermarktketen zei 18 procent echter meer chocolade te hebben gegeten, 14 procent meer koekjes en 9 procent meer pasta's en brood. Een kwart van de ondervraagden zei zich niet aan zijn of haar sportschema te hebben gehouden.

Natste zomer

Groot-Brittannië beleefde zijn natste zonmer sinds 1914. Overstromingen teisterden delen van het land en eisten zeven mensenlevens.