AMSTERDAM - Een Indiër die jarenlang op de vlucht was voor het gezag omdat hij werd beschuldigd van oplichting, liep uiteindelijk in Duitsland tegen de lamp en stond op het punt te worden uitgeleverd. De man was echter niet voor een gat te vangen en bedacht een nieuwe list; hij slikte een mes in.

In de vier jaar daarop weigerde hij steevast medische ingrepen om het mes te laten verwijderen en zo kon hij uitlevering aan India voorkomen, omdat artsen aanvoerden dat hij de reis met een mes van tien centimeter in zijn maag mogelijk niet zou overleven.

Uiteindelijk was justitie hem echter toch te slim af. In een privé-jet bemand met een team van artsen werd de messenslikker maandag naar India gevlogen, zodat hij dinsdag in de rechtbank van Calcutta terecht kon staan voor zijn misdaden.

De 45-jarige Indiër, Amarendra Nath Ghosh, is ervan beschuldigd in 1994 en 1995 een vijftal banken in Calcutta te hebben opgelicht voor een bedrag van omgerekend bijna vijf miljoen euro. Ook in Dubai wordt hij gezocht voor soortgelijke misdrijven.