AMSTERDAM - Dat deelneemsters aan missverkiezingen niet op hun IQ worden geselecteerd, lijkt niet slechts een cliché. Dat bewees Lauren Caitlin Upton, die eerder deze week bij Miss Teen USA uitkwam voor de staat South Carolina.

Tijdens de vragenronde in de nationale schoonheidscompetitie voor meisjes tussen 15 en 19 jaar werd haar gevraagd waarom ze denkt dat zo weinig Amerikanen de Verenigde Staten kunnen aanwijzen op de wereldkaart.

"Ik denk persoonlijk dat Amerikanen dat niet kunnen omdat sommige mensen geen kaart hebben", antwoordde de ranke blondine.

Idealisme

De 18-jarige schone kon het niet laten ook haar idealisme ten toon te spreiden. "Ik denk dat ons onderwijs, zoals in Zuid-Afrika en Irak", mompelde ze cryptisch.

Daarna begon ze opnieuw: "Ik denk dat ons onderwijs in de Verenigde Staten de Verenigde Staten moet helpen of Zuid-Afrika en Irak en de Aziatische landen, zodat we onze toekomst kunnen opbouwen."

Overwinning

De overwinning liep de tienermiss mis, ondanks haar creatieve uiteenzetting. De hoofdprijs ging naar Hilary Carol Cruz, die de staat Colorado vertegenwoordigde.