CANBERRA - Een Australische boer is zondag veilig thuisgekomen, nadat hij in Mali op zoek ging naar zijn internetliefde en werd gekidnapt.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/4218 De 56-jarige Des Gregor is twaalf dagen gevangen gehouden door gewapende bandieten in het Afrikaanse land, meldden Australische media maandag.

De verliefde Gregor arriveerde afgelopen maand in Mali om zijn zogenaamde verloofde Natascha, die hij kende via internet, te ontmoeten. Hij zou in het Afrikaanse land een bruidsschat ontvangen van gouden staven ter waarde van 100.000 dollar.

Gewapende mannen

Op het vliegveld van Mali stond een auto op de schapenboer te wachten. Deze bracht hem niet naar zijn geliefde Natascha, maar naar een hotelkamer vol met gewapende mannen. Zij sloegen hem in elkaar, trokken zijn kleding uit, bonden hem vast en ontnamen hem zijn creditcards en geld. De mannen dreigden zijn ledematen eraf hakken als zijn familie het losgeld van een ton niet betaalde.

Gregor kwam vrij doordat de Australische politie de kidnappers er van wist te overtuigen dat hun gijzelaar het losgeld kon ophalen bij de Canadese ambassade in de hoofdstad Bamako. De oplichters lieten de Australische vrijgezel even vrij, waarop de politie hem kon redden.

Verblind

Gregors broer Phil zei dat Des volledig verblind was door de liefde en de zwendel daardoor niet had zien aankomen. Gregor waarschuwde bij zijn aankomst in Australië mensen die liefde zoeken op internet. "Zorg ervoor dat je alles 100 procent checkt", aldus de met de schrik vrijgekomen schapenboer.