AMSTERDAM - Tot groot ongenoegen van de inwoners hebben de autoriteiten van een Keniaans dorp besloten dat alle ezels een luier moeten dragen. De bestuurders hebben genoeg van de stinkende ontlasting die de dieren in het dorp achterlaten. Zo schrijft de BBC.

"Het begint bij de ezels, straks moeten onze koeien ook een luier om", protesteert een inwoner van het dorp. Zijn medestanders vinden dat de gemeente maar wat meer straatveger moet aannemen. "Daar betalen we allemaal belasting voor."

Bovendien vinden de ezeleigenaren de maatregel heel onpraktisch en zelfs gevaarlijk. "Het is mij in al die jaren dat ik met ezels werk nog nooit gelukt om er eentje een luier om te doen. Ezels kunnen fatale trappen uitdelen. Ik heb al eens mijn been gebroken door een schop van een ezel", aldus een eigenaar.

Burgemeester James Kuria is echte vastbesloten. "We moeten toch iets doen om de stankoverlast terug te dringen." De nieuwe regel had al deze week in moeten gaan, door de protesten is het echter even uitgesteld.