HAARLEM - De droom van menig kind om in een fort te slapen werd voor een gezin in Haarlem vreemde werkelijkheid. De bewoner van het pand had dozen, met ruim 1800 modelauto's, in zijn woning opgeslagen en de kinderen moesten er letterlijk tussen slapen.

De dozen vormden niet alleen de slaapruimte van de kinderen, maar dienden ook als kastruimte. De kleren lagen bovenop de dozen in plaats van netjes in een kast.

De bewoner werd aangehouden omdat hij de auto's, met een waarde van zeker 55.000 euro, massaal via internet bestelde zonder daarvoor te betalen.

De politie kwam in actie naar aanleiding van een eerdere aangifte in Schalkwijk. Uit het ingestelde onderzoek bleek dat de Haarlemmer poststukken had ontvreemd waarin acceptgiro's zaten met bankgegevens van andere mensen. Hij gebruikte die gegevens om incasso's te laten maken voor zijn bestelde modellen.

De politie vond naast de modelauto's ook diverse poststukken van andere mensen en de computer die bij de oplichting zou zijn gebruikt. De verdachte verklaarde de methode te hebben overgenomen, nadat hij zelf een keer op soortgelijke wijze was opgelicht. Hij was van plan om de illegaal verkregen auto's deels zelf te houden en deels te verkopen.