AMSTERDAM - De première van 'The Simpsons movie' vindt plaats in Springfield in de Amerikaanse staat Vermont. Het stadje is verkozen als ultieme thuisstad van de animatiefamilie tijdens een wedstrijd waaraan dertien andere Amerikaanse plaatsen met dezelfde naam meededen.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/2377 De animatieserie over de familie van Bart Simpson speelt zich af in het fictieve stadje Springfield. Bedenker Matt Groening koos deze naam omdat het een typische Amerikaanse naam is. In elke staat is wel een Springfield te vinden.

De veertien meedingende Springfields moesten een kort filmpje insturen over het leven in hun stad en waarom dat het meest lijkt op dat van de familie Simpson. Deze video's kwamen vervolgens op een website te staan waar belangstellenden konden stemmen op hun favoriet. Het winnende Spingfield in Vermont kreeg 15.367 stemmen. Springfield in Florida was het minst populair met 1386 stemmen.

The Simpsons is de langstlopende serie in de Amerikaanse televisiegeschiedenis. In de Verenigde Staten wordt momenteel het achttiende seizoen van de show uitgezonden. De makers hebben laten weten met de serie door te gaan zolang ze frisse ideeën hebben.