MANCHESTER - Een 'boom van een bankrover' heeft in het Amerikaanse Manchester (New Hampshire) weinig plezier beleefd aan een bankoverval.

Lang kon de man, die zich had gecamoufleerd door takken aan zijn hoofd en borst te plakken, echter niet genieten van zijn nieuwe rijkdom. Een inktpatroon ontplofte tussen de bankbiljetten en maakte de buit waardeloos. Bovendien stond 's avonds de politie al bij hem op de stoep.

Boomkostuum

Klanten en bankpersoneel keken raar op toen de 49-jarige James Coldwell zaterdag doodgemoedereerd in zijn boomkostuum naar de balie liep van het bankfiliaal aan Elmstreet (Iepstraat) en de bediende vroeg een zak met geld te vullen.

De verdachte had eerder die ochtend het plan uitgedokterd tijdens een kopje koffie, aldus de Amerikaanse krant New Hampshire Union Leader dinsdag.

Inktpatroon

Toen de gebladerde bankrover met zijn plastic tasje naar zijn auto liep hoorde hij een plof. Rode rook uit het tasje maakte het ook hem duidelijk dat er een inktpatroon was ontploft tussen de briefjes van tien en twintig.

Hij liet de tas op de parkeerplaats vallen, plukte de takken van zijn lichaam, legde die in de auto en reed weg. De politie kwam Coldwell snel op het spoor. Mensen hadden hem herkend op beelden van de beveiligingscamera's in de bank.