AMSTERDAM - Twee Amerikaanse zusjes van 10 en 12 jaar zijn gearresteerd voor de ontvoering van hun 1-jarige buurjongetje. Ze eisten een som losgeld van tweehonderdduizend dollar (146.628 euro) voor zijn vrijlating.

De meisjes waren donderdag het huis van hun buren binnengeslopen en namen het kind, Brandon, mee terwijl zijn moeder even lag te slapen.

Ze lieten een briefje achter waarin ze de ouders waarschuwden dat, als ze hun zoon leven terug wilden zien, ze de politie niet op de hoogte mochten brengen van de vermissing en dat ze tweehonderdduizend dollar 's avonds op het bankstel moesten achterlaten.

In dat geval zou Brandon veilig teruggebracht worden, stond in de brief die ondertekend was met "de kidnappers".

Plan

De jonge ontvoerders vielen door de mand toen de moeder van de meisjes haar dochters met het kind aantrof. Terwijl ze het nummer van de buren opzocht, ging het 12-jarige meisje naar de buurvrouw om te zeggen dat het haar zusje was die het snode plan had bedacht.

Brandons moeder haalde onmiddellijk haar kind op en belde de politie, die de meisjes naar een bureau voor jeugddelinquenten bracht.

"Ik weet dat ze erg jong zijn, maar ze moeten van hun fouten leren", aldus de buurvrouw ter verdediging van het inschakelen van de politie.