AMSTERDAM - Een eendenfamilie speelt de hoofdrol op het tot nu toe verregende tennistoernooi op Wimbledon. Vanwege de constante uitval van wedstrijden staan de kranten vol met berichten over Roger Featherer, Andy Rodduck, Boris Beaker en John Quackenroe.

Toen de eerste wedstrijden op de All England Club vorige week van start gingen, moest een wedstrijd op een van de buitenbanen worden stilgelegd vanwege een passerende eendenfamilie. Op het moment dat officials de beesten op diervriendelijke wijze wilden verwijderen van het speelveld, wist de moeder te ontkomen.

Hartverwarmende reünie

De kleintjes werden vervolgens door de Dierenbescherming naar een nabijgelegen kerk gebracht. Maandag zijn ze op een golfcircuit, tegenover het tennispark, weer herenigd. "Het was een hartverwarmende reünie, toen de moeder aan kwam vliegen en haar kroost meenam naar het water", zei een Wimbledon-official maandag tegenover persbureau Reuters.

Dagblad The Sun gaf de kuikens de verbasterde namen van enkele tennisgrootheden. De moeder van het stel kreeg de naam Virgina Wade