AMSTERDAM - Een vliegtuigpiloot heeft het afgelopen weekeinde vliegtuigpassagiers aan boord van een Spaanse low budget-maatschappij de stuipen op het lijf gejaagd.

De reizigers kwamen bij binnenkomst tot de ontdekking dat bijna alle zitplaatsen aan een kant van het vliegtuig waren afgeplakt met tape. De stoelen konden niet worden gebruikt omdat een van de nooddeuren buiten werking was, zo meldt de Spaanse krant Elmundo.

De piloot liet de nerveuze passagiers via de intercom weten dat ze zich geen zorgen hoefden te maken. "We kunnen slechts een deel van het vliegtuig gebruiken, omdat we een veiligheidsprobleem hebben met de nooddeur aan de voorkant van het toestel. Er is geen reden tot ongerustheid, het is slechts een veiligheidsprobleempje", zo riep hij om.

Foto's

Enkele passagiers die foto's wilde maken van de afgeplakte stoelen werden tegengehouden door het vliegtuigpersoneel, die liet weten dat dat tegen de bedrijfsregels in ging.

Een van de bange passagiers vroeg zich af of het vliegtuig in de lucht zou kantelen, daar er aan een kant van het vliegtuig niemand zat.

Regels

Vliegtuigmaatschappij Vueling laat weten niet tegen de regels in hebben gehandeld. "We houden ons altijd aan de richtlijnen", aldus een woordvoerster.