LONDEN - De Amerikaanse multimiljonair Charles Burnett III heeft zijn 51-jarige verjaardag op een wel heel bijzondere wijze luister bijgezet en daarmee zijn buren op de kast gejaagd. Burnett veranderde zijn landgoed in een slagveld waar met behulp van laagvliegende gevechtsvliegtuigen en tanks belangrijke slagen uit oorlogen werden nagespeeld.

Een deel van de ingezette pantservoertuigen en amfibievoertuigen was afkomstig uit de privécollectie van Burnett.

De miljonair wilde niet alleen stilstaan bij zijn eigen verjaardag, maar met de activiteiten ook herdenken dat Groot-Brittannië en Argentinië 25 jaar geleden een oorlog om de Falkland-eilanden voerden.

Kostuums

De ongeveer honderd gasten droegen op verzoek van Burnett historische kostuums. Een orkest speelde militaire muziek en klassiekers van Vera Lynn.

Een buurvrouw stelde in de zaterdageditie van The Times dat ze de aanblik van het militaire schouwspel angstaanjagend vond, omdat het haar aan de Tweede Wereldoorlog deed denken.

Overdreven

Rob Gray, de beheerder van het landgoed van Burnett, liet weten dat hij de commotie zwaar overdreven vond. "Het spijt me dat mensen zich aan het lawaai hebben geërgerd, maar je kan het niet iedereen naar de zin maken", aldus Gray. "Het was onschuldig vermaak. Niemand heeft zelfs ook maar een vingernagel gebroken."