AMSTERDAM - De politie in Maarssen heeft woensdag de handen vol gehad aan geruzie over een vermist hondje. Dat meldt RTV Utrecht. Een 16-jarig meisje belde de politie met de mededeling dat haar vermiste hondje bij een 72-jarige man zat.

Deze man verklaarde tegenover de politie dat de viervoeter van zijn dochter was. De politie vroeg het meisje met de eigendomspapieren van het beestje naar het bureau te komen.

Vervolgens nam de agent het hondje mee naar een dierenarts, om te kijken of er een goed herkenningspunt was. Aangezien het beestje geen bijzondere kenmerken had ging de hond weer met de bejaarde man mee.

Foto

's Avonds meldde het meisje zich opnieuw bij het politiebureau. Ze had een foto van haar huisdier bij zich, waarop de agenten opnieuw naar de woning van de 72-jarige man gingen. De politie nam het beestje mee, nadat bleek dat de foto duidelijk overeen kwam met de hond.

Kort daarna werd het mysterie opgehelderd. De man verscheen later op het bureau om te melden dat hij het hondje zaterdag in de buurt had gevonden. Aangezien hij dacht dat het een zwerfhond betrof had hij het beest meegenomen.

Omdat de man bang was dat hij strafbaar was, verzon hij dat de hond van zijn dochter was. De man zal niet worden vervolgd.