AMSTERDAM - Een terdoodveroordeelde in de Amerikaanse staat Texas is van plan lachend het leven te laten. Daarom is de man, Patrick Knight, nu druk in de weer om moppen te verzamelen.

De grappigste daarvan wil hij als laatste woorden voordragen als hij op 26 juni terechtgesteld wordt. Inmiddels zijn al 250 moppen via e-mail naar hem toegezonden of op zijn website geplaatst.

"Vooral advocatenmoppen zijn in trek", aldus Knight. "Maar sommige zijn nogal schuin." De 39-jarige is van plan om de mop netjes te houden, "maar een beetje op het randje zou wel mooi zijn", voegde hij eraan toe.

Neerschieten

Knight is ter dood veroordeeld voor het neerschieten van zijn twee buren zestien jaar geleden. Hij gaf toe dat er niets grappigs is aan zijn executie en zei dat hij de familie van zijn slachtoffers niet wil beledigen.

"Ik weet dat ik niet onschuldig ben", zei Knight, "Ze denken dat ze me doodmaken. Ze denken dat ze me straffen. Maar ze hebben me al gestraft. Ik ben al zestien jaar lang gestraft. Ze laten me juist vrij."