ALPHEN AAN DEN RIJN - Een peperduur bed is het nieuwste doelwit van geraffineerde dieven. In de nacht van zondag op maandag werd het bed, met een waarde van 51.000 euro, in Alphen aan den Rijn uit de showroom gestolen.

Nog geen 24 uur later maakten dieven in een vestiging van het bedrijf in Apeldoorn dezelfde prooi buit. De politie heeft dinsdag van beide diefstallen aangiftes gekregen.

Jacht

Een maand eerder was in Eindhoven ook al zo'n bed ontvreemd. Er lijkt sprake van een ware jacht op het dure bed, aldus een woordvoerder van het gedupeerde bedrijf. Volgens hem gaat het om het duurste bed ter wereld.

"In totaal zijn er maar een stuk of zes van deze bedden in Nederland. Nu is dus de helft al gestolen." Hij denkt dat de dieven het bed voor eigen gebruik hebben gehouden. "Want dit bed valt niet te verhandelen. Als je dit exemplaar op Marktplaats zet, ben je de klos."

Topmodel

Het bed bestaat uit alleen natuurlijke materialen en is het exclusieve topmodel van het bedrijf. "Volgens de mensen die er op gelegen hebben is het een unieke ervaring", aldus de zegsman. Verschillende mensen zouden al interesse hebben getoond voor het peperdure slaapmeubel.

Aan de beveiliging heeft het volgens de hem niet gelegen. "We hebben constant beveiliging in het pand en op het terrein. De dieven hadden hooguit drie minuten de tijd om hun slag te slaan. Vier mensen waren nodig om het bed in de showroom te zetten, dus dat til je niet even makkelijk weg."

Bestelbusje

De politie van Apeldoorn maakte dinsdag bekend dat een bestelbusje met daarin het bed weer is teruggevonden. Over enkele dagen zal het slaapmeubel weer in de showroom te bewonderen zijn.

"Maar we gaan er eerst zelf even een dutje op doen", grapte de woordvoerder. Ook een deel van de gestolen buit uit Alphen aan den Rijn is weer terecht. Of daarbij ook het peperdure bed zit, kon de politie niet vertellen.