WILLEMSTAD - De politie van Curaçao is flink te kijk gezet met een opmerkelijke diefstal van een politiewagen. Twee nog onbekende mannen lukte het vrijdagmiddag ongemerkt weg te rijden met een politiewagen die geparkeerd stond bij het hoofdkantoor van politie te Rio Canario.

De twee lukte het daarna een ongewapende overval op een winkel te plegen. Om daarna de wagen ongezien weer terug te zetten.

Pas toen de winkeleigenaar aangifte deed van een overval door twee 'agenten' en daarbij het kentekennummer van de politiewagen kon geven, drong bij de politie door wat er was gebeurd.

De auto stond echter toen al weer op haar vaste plaats en even later werden ook de sleutels teruggevonden in een algemene sleutelkast.

Er is nog geen spoor van de daders die met de wagen naar een supermarkt zijn gereden en daar onder ogen van de verbijsterde Chinese eigenaar al het aanwezige geld meenamen.

De 'agenten' vertelden de eigenaar dat ze een controle deden. Ze verdwenen met een bedrag van 100.000 Antilliaanse gulden (ongeveer 42.000 euro). De agenten waren daarbij in burger gekleed.

Intussen is de pers op de opmerkelijke zaak gesprongen. Een krant noemt de politieparkeerplaats een 'gatenkaas'.

De toegangspoort staat altijd open en er is nauwelijks bewaking zo schrijft middagkrant La Prensa.