AMSTERDAM - Een 25-jarige inwoner uit het Brabantse Handel is vrijdagnacht aangehouden toen de politie een hennepkwekerij in zijn woning vond. De ongelukkige wietteler riep het onheil zelf over zich af. Hij waarschuwde de politie omdat er bij hem was ingebroken, laat de politie zaterdag weten.

De politie kreeg rond 04.00 uur een telefoontje waarin een 25-jarige man meldde dat door vier à vijf personen bij hem werd ingebroken.

Toen de bewoner ging kijken, werd hij bedreigd met een pistool en vluchtte daarop de woning uit. De gewaarschuwde politie zag bij de woning een busje en een personenauto wegrijden.

Nadat agenten het busje in Bakel konden laten stoppen, hielden zij een 48-jarige man uit Kaatsheuvel en 31-jarige inwoner uit Den Bosch aan.

De derde passagier rende weg en was niet meer te pakken. De personenauto wist na een achtervolging te ontsnappen, meldt de politie.

Agenten vonden later die nacht een hennepkwekerij in de woning waar de inbraak was gepleegd. Hierop werd het 25-jarige slachtoffer van de inbraak aangehouden.