AMSTERDAM - Een motel in het Australische Goulburn heeft een wel heel vreemd reglement voor zijn werknemers. De arbeidskrachten mogen namelijk niet geeuwen, niet aan het bandje van hun beha trekken, niet aan de neus krabben en geen haar achter de oren stoppen.

Dat meldt de Australische zender ABC woensdag. Volgens de overeenkomst heeft het motel het recht werknemers te ontslaan die zich schuldig maken aan een van de bovengenoemde gewoontes. Daarmee heeft het motel zich de woede op de hals gehaald van Australische vakbonden, die spreken van een onaanvaardbare situatie.

Het motel heeft inmiddels laten weten in de werkelijkheid niemand te zullen ontslaan voor deze menselijke gewoontes. "Het reglement is opgesteld om mensen bewust te maken van hun gewoontes en gedrag", zo nuanceert de eigenaresse van het motel.

Wassen

Ze voegt er aan toe dat de regels slechts gelden voor het restaurantpersoneel. "Ik verwacht dat arbeidskrachten hun handen wassen zodra ze aan hun haar of neus hebben gezeten", aldus de eigenaresse.