HETEREN - Het avontuur met de fitnessuurtjes voor nudisten in het Gelderse Heteren is alweer voorbij. Sportschoolhouder Patrick de Man heeft zijn bedrijf verkocht en de nieuwe eigenaar vindt naaktfitness niet in zijn beleidsplan passen, aldus De Man dinsdag.

De sportschoolhouder haalde in maart wereldwijd de publiciteit door als eerste ter wereld fitnessuren voor nudisten te organiseren. Bezoekers van zijn fitnesscentrum, die tevens van naaktrecreëren hielden, brachten hem op het idee.

Volgens De Man is de belangstelling voor de naaktfitness niet tegengevallen. Nadat de storm aan publiciteit was gaan liggen, schreven zich 64 nudisten in voor hun eigen fitnessuren, aldus De Man. Elke zondagmorgen kwamen er wel enkele naaktlopers trainen.

Vrouwen

Hij vindt het jammer dat er vrijwel geen vrouwen naar de naaktfitness zijn gekomen. "We hadden alle maatregelen genomen om hun privacy te beschermen, maar kennelijk wilden de vrouwen toch de kat uit de boom kijken."

Via internet ontving de Heterense sportschoolhouder enthousiaste reacties uit binnen- en buitenland. "Het is helemaal niet tegengevallen", zo verzekert hij. "Ik ga nu als bedrijfsleider in een bodybuildingcentrum werken en ik hoop daar ook zoiets van de grond te kunnen tillen. Dat bestaat ook nog nergens ter wereld."